La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

La Dolce Casa
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Borgo 'Il dolce far niente' aankoopbegeleiding

Jessica en Ivo zijn maandenlang bezig met de voorbereiding van hun emigratie naar Italië. Doel is om er vakantieverblijven te verhuren. Een heel avontuur, naar eigen zeggen. La Dolce Casa hielp ze bij hun zoektocht naar een geschikt complex, bij het vestigen van de hypotheek én bij alle bijkomende bureaucratische rompslomp.

Jessica en Ivo's nieuwe Borgo il dolce far niente

Doorlooptijd

Het kopen van een tweede huis in Italië doe je niet zo maar. Laat staan dat je vakantieverblijven wilt verhuren. Er zijn heel wat stappen die je moet zetten als aankomend eigenaar. Bij La Dolce Casa doen we de aankoop in tien stappen.

Het stel gaat in februari 2022 op pad met Antonella. Ze bezichtigen dan de kleine borgo in Le Marche bestaande uit drie huizen. En worden verliefd. Het complex wordt op dat moment al 14 jaar uitgebaat door Duitsers. Negen maanden later passeert de akte. Het duurde even; er moest namelijk ook nog een hypotheek komen.

Jessica en Ivo's nieuwe Borgo il dolce far niente

Vakantie borgo in Cupramontana, Le Marche

Het complex dat ze kopen ligt in Cupramontana. De prachtige boerenstijl van de huizen, de oppervlakte van het terrein, het uitzicht en zwembad spreken tot de verbeelding. Dít is waar ze blij van worden. De drie huizen wacht een upgrade voordat ze als gastenverblijf verhuurd gaan worden. Het complex ondergaat ook een naamsverandering van 'Cantalupo' (de zingende wolf) naar ‘Borgo il Dolce far niente’, vrij vertaald: het lekker-niksen-dorp. Maar voordat het zover is, zal het stel flink moeten doorpakken.

Cupramontana is een klein, pittoresk dorp bovenop een heuvel. Het heeft uit zichzelf al een flinke toeristische aantrekkingskracht. Het ligt op een uurtje ten westen van het strand van Numana. Richt je je blik op het oosten zie je de inmiddels licht besneeuwde bergtoppen.

Kleine kink in de kabel

Overigens zit er, zoals eigenlijk altijd wel het geval is in Italië, een kleine kink in de kabel: het zwembad met magnifiek uitzicht was gebouwd zonder vergunning. In het verleden was dit nooit zo'n probleem, maar door de aangescherpte regels bij de verkoop nu dus wel. De sanatoria, zeg maar legalisatie van de vergunningen, moet wel rond komen om de hypotheek te krijgen. Alles moet kloppen bij kadaster en gemeente. Is dat niet het geval, dan kan de verkoop niet plaats vinden. Regels zijn regels.

Als met al een boel bureaucratische rompslomp met een hele papierwinkel vol ingewikkelde formele Italiaanse taal. Daar kom je zelf niet zo gemakkelijk uit. Dan is het fijn dat je aankoopbegeleiding hebt. Wij hakken doorlopend met dat bijltje. Als Jessica en Ivo straks weer een zwembad willen, zullen ze dus, volgens de officiële weg, vergunningen moeten aanvragen. Geen zorgen, ook daar ondersteunen we bij.

Jessica en Ivo's nieuwe Borgo il dolce far niente

Handen uit de mouwen

Voor Jessica en Ivo is het nu flink handen uit de mouwen steken. De huizen moeten naar hun zin worden gemaakt, er moet een website komen en dan willen ze natuurlijk ook nog deel gaan uitmaken van de lokale gemeenschap. Maar eerst helpen ze bij de olijvenoogst. En genieten ze volop van nieuwe vriendschappen, adembenemende vergezichten en authentiek Italië.

Voor allerlei bureaucratische rompslomp kunnen ze terugvallen op de dienstverlening van La Dolce Casa. Wel zo fijn, want er komt enorm veel kijken bij een emigratie, laat staan bij het starten van een bedrijf in Italië. Maar ondertussen genieten Jessica en Ivo met volle teugen. Hun droom is vervuld. Cin cin Jessica en Ivo!

Jessica en Ivo's nieuwe Borgo il dolce far niente

 

Meer over dit onderwerp

Cor Bakker steelt ook de Italiaanse harten

Als Cor Bakker de hulp inroept van La Dolce Casa om bureaucratisch gedoe voor zijn huis te regelen, kan hij niet vermoeden dat dit zal leiden tot een optreden op het Fano Jazz Festival… Daar sta je dan, zielsblij met je kersverse nieuwe (tweede) huis. Bureaucratisch gedoe en instanties zijn de volgende hordes die je […]

Antonella tekent twee koopaktes op een dag

Bij La Dolce Casa is het eigenlijk standaard dat Antonella een volmacht krijgt voor het ondertekenen van de koopakte bij de notaris. Dat scheelt u als koper namelijk reis- en verblijfkosten. En gedoe rondom het afstemmen van agenda’s. Dat het nog efficiënter kan, blijkt wel uit het feit dat Antonella niet één maar twéé verkoopaktes […]

Het passeren van de akte: tranen in ieders ogen

We hebben weer een familie gelukkig gemaakt. En dat maakt ook ons blij. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat… Antonella: “In september 2022 was ik met Bianca en Michel Bakker op bezichtigingsreis in Umbria. Hun keuze viel op een prachtig huis in het borgo Fabro, provincia Terni. Een half jaar later, […]

Waarom een huis in Varzo, Piemonte?

Vlakbij Domodossala ligt het plaatsje Varzo (provincia Verbania, regione Piemonte). Je komt erlangs als je via Zwitserland reist en de Simplonpas neemt. De grens is 8 kilometer verderop; in de achtertuin ligt het Parco Naturale Alpe Veglia. Een prachtige, groene, dunbevolkte omgeving dus. De rivierloop volgend kom je vervolgens uit bij het Lago Maggiore. Met […]

Dan ben je twaalf en wil je moeder zo nodig verhuizen naar Italië…   

Afgelopen week was Antonella op pad met een gezin van drie. Moeder droomt ervan om naar Italië te verhuizen, vader en zoon hebben zo hun bedenkingen, zo merkt Antonella als ze de uit de shortlist gefilterde huizen gaan bezoeken. “Moet dat nou?” hoort ze hen denken. Ze waren er niet zo zeker van dat het […]

Aankoop B&B in Forno di Zoldo, midden in de Dolomieten

Kort geleden was Antonella op pad in Forno di Zoldo, regione Veneto. Ze begeleidde een stel dat het jachtige leven in Nederland achter zich wil laten en een B&B wil starten. Het B&B van hun dromen vonden ze er in het località, buurtschap, Dozza, bij Forno di Zoldo. Longlist aan keuzes B&B La Dolce Casa […]
La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.