La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT

Aankoopbegeleiding in tien stappen

La Dolce Casa verzorgt als onafhankelijke aankoopbegeleider uw volledige zoek- en aankoopproces en begeleidt u zelfs ná de overdracht bij de notaris. Dat geeft rust en zekerheid. De reguliere provisie wordt ingezet voor onze begeleiding.

De aankoopbegeleiding vindt plaats aan de hand van een zorgvuldig doordacht tien-stappen-plan.

In tien stappen naar uw droomhuis

Overzicht

Als u een object of huis in Italië wilt kopen en u schakelt La Dolce Casa in voor de aankoopbegeleiding, dan doorlopen we de volgende stappen.

1. Woonwensen checklist

Analyse van de door u ingevulde woonwensen checklist. We bespreken deze met u. En geven u advies. Dit is vrijblijvend en kosteloos.

2. Quick Scan

Vrijblijvende inventarisatie en concretisering met een aantal objecten die aansluiten bij uw wensen. U kunt deze zelf aanvullen. Tijdens een online meeting bespreken we de Quick Scan lijst.
Kosten: € 599.

Schakelt u vervolgens La Dolce Casa in voor aankoopbegeleiding, dan brengen we dit bedrag in mindering op de aankoopprovisie.

3. Uitgebreide zoektocht

U ontvangt onze overeenkomst met procedurele- en financiële afspraken over voorschot en provisie. Na akkoord begeleidt La Dolce Casa u exclusief bij het hele aankoopproces tot en met het passeren van de akte. Inclusief alle onverwachte bureaucratische hindernissen. De voorschotten worden later in mindering gebracht op de aankoopprovisie.

4. Longlist

U ontvangt een longlist met alle objecten. We leggen contact met de aanbiedende makelaars. Deze dienen akkoord te gaan met onze samenwerkingsvoorwaarden.

5. Shortlist

U bent nu aan zet om objecten te selecteren voor de shortlist, de basis voor de bezichtigingsreis

6. Bezichtigingsreis

U plant uw reis en wij de bezichtigingen. La Dolce Casa begeleidt u tijdens deze dagen en regelt alles.

7. Definitieve keuze

U maakt uw keuze. We onderhandelen voor u en stellen daarna een schriftelijk aankoopvoorstel op. Gaat de verkoper akkoord met de hierin vermelde afspraken, dan ligt de aankoop, na betaling van het voorschot, vast.

8. Controle conformiteit

La Dolce Casa zorgt voor een check door een geometra of alle inschrijvingen van het huis in orde zijn (conformiteit). Zo niet dan zien we erop toe dat de verkoper dit alsnog in orde maakt.

9. Formalisering

La Dolce Casa verzorgt alle huisgerelateerde documenten. En legt een notaris vast voor het passeren van de akte, inclusief een bij voorkeur (kostenbesparende) volmacht. Daarna kunt u genieten van uw droomhuis!

10. Nazorg

La Dolce Casa verzorgt de overige tijdrovende en bureaucratische regeldingen zoals overschrijvingen nutsvoorzieningen, verzekeringen, vuilnisophaal etc. We regelen het zo dat u gewoon vanuit Nederland kunt betalen.

Aankoopplezier zonder kopzorgen
maar met een glimlach

Neem direct contact op

Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken.
Met kantoor in Nederland en Italië.

Bespaar tijd, geld en onnodig gereis. De gratis woonwensen checklist brengt uw wensen en gedachten gedetailleerd in kaart.
00(31) 6 19 12 91 74
info@ladolcecasa.nl

Concretiseer uw woonwensen

Concretiseer uw woonwensen door vrijblijvend de woonwensen checklist in te vullen!

Abonneer op de nieuwsbrief

Ontvang nuttige tips over het aankopen van een tweede huis in Italië.

Aankoopbegeleiding tweede huis in heel Italië

La Dolce Casa begeleidt u bij de aankoop van uw tweede huis in héél Italië. Dus niet alleen in Le Marche, Piemonte, Puglia en de Dolomieten.


Bekijk de bedrijfsvideo om kennis te maken met het team. En voor een aantal tips en trics.

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.