La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT

House of the rising sun, Sardinië

Het appartement met de veelzeggende naam ‘The House of the Rising Sun’ ligt op de begane grond van een villa met drie verdiepingen. Het woongerelateerde deel beslaat circa 120 m2; de privé-tuin meet 100 m2. Het grondstuk meet totaal 220 m2. Het appartement beschikt over vier serene ruimtes: een woonkamer met eetkeuken, badkamer en twee slaapkamers.

De hele villa is twee jaar geleden vanaf casco op- en afgebouwd door de vorige (eerste) eigenaar die zelf de twee bovenste verdiepingen bewoont. Alles is dus nagenoeg als nieuw.

Indeling binnenzijde appartement

De woonkamer met houtkachel grenst aan een 32 m2 grote loggia met drie Romeinse bogen van basaltsteen. Een boog, aan de toegangszijde van het huis, heeft openslaande glazen boogdeuren, tegen wind en regen en al te warme zon. De twee andere bogen, altijd in de luwte, bieden vrij uitzicht op het dorp, de centrale bergen en de opkomende zon. Vanuit de lichte woonkeuken kijkt u daarop uit. De eigenaar noemt het uitzicht “een Monet-schilderij”.

Aan de achterzijde, de rotskant van het huis, bevindt zich de master-bedroom. Deze beschikt over warm en koud stromend water. Naast de master-bedroom bevindt zich de badkamer met brede doucheruimte, wasmachine, droger, bergruimte, ventilatie. Het toilet annex bergruimte is apart.

Vanuit de masterbedroom geeft een deur toegang tot een 4 meter brede zijtuin op het noorden.

Het appartement beschikt ook over een extra gastenslaapkamer, ook met fancoil en warm en koud stromend water.

Beschrijving perceel

Vanaf de rustige weg in een ‘zona residenziale’ voert een 20 meter lang onverhard pad omlaag naar de rechterzijde van het huis. Hier bevindt zich ook de voordeur en tuin op het zuiden. Het pad loopt aan de rechterzijde van het huis. Hier is ook de opstelling voor de verwarming en warm water. Een hoge stenen kast biedt ruimte voor tuingereedschap of openhaardhout. Vanaf de weg kunt u via het pad met de auto omlaag naar het huis.

Vanuit de tuin heeft u een fabelachtig uitzicht over het historisch centrum van het pittoreske, en ’s avonds idyllisch verlichte Santu Lussurgiu. Vanuit de tuin kijkt u ook op het grote Chistusbeeld dat à la Rio de Janeiro over het dorp waakt. Kerkklokken en koorgezang stijgen op uit het historische centrum. De tuin kijkt bovendien uit over de bergen in Centraal-Sardinië, waarachter de zon opkomt, zo The House of the Rising Sun in.

Aan de linkerzijde van het huis, loopt een zijtuin van 4 meter breed. De eigenaar noemt dit “de beste plek van het huis” met zicht op de zonsopgang en daarna heerlijke schaduw. “Weldadig in de hete zomer maar ook een goede plek voor een lange kruidentuin.”

Aan de achterzijde van de zijtuin bevindt zich een overdekte buitendouche en -wc. Halverwege de lange gestapelde stenen muur is een uitsparing voor een BBQ. En de zijdeur naar de eetkeuken.

De tuin beschikt over een irrigatiesysteem. Er staan enkele citroenboompjes; verdere beplanting kan naar eigen wens worden toegevoegd. Er is ruimte voor een moestuin. De tuin heeft tot 3 uur in de middag zon en de rest schaduw, een weldaad in de warme zomers.

Gas, water, licht, elektrische installaties

Elektra, warm water via warmtepomp, verwarming via fancoils (warm en koud) in elke kamer. Officieel certificaat is afgegeven door de installateur. Uw huis is rondom geïsoleerd met een 10 cm dikke isolatielaag, deels van Sardijns kurk.

De ramen en deuren zijn voorzien dubbel glas. De boogdeuren voeren van de woonkamer naar de loggia. De boogdeuren zijn precies op maat en verplaatsbaar om zo de woonkamer te vergroten.

De krachtige moderne houtkachel zorgt dat uw huis ’s winters snel warm is. De verwarming hoeft niet aan. In de Italiaanse hoogzomer blijft uw verdieping koel, ook daar is de installatie eigenlijk niet eens nodig.

Santu Lussurgiu

In het dorp Santu Lussurgiu is er een goede sociale controle, zonder dat dit eigenlijk nodig is: tal van deuren blijven hier van het slot. Het Anton Pieck-waardige centrum ligt op vijf minuten wandelen omlaag. Omhoog duurt iets langer, want het dorp ligt in een oude vulkaankrater.

Het in Sardinië geprezen dorp staat voor aria buona, goede lucht, een sociale atmosfeer en hoogstaande ambachten. Vanuit de tuin heeft u ook een fabelachtig uitzicht over de bergen in Centraal-Sardinië

De grote vliegvelden Cagliari en Olbia zijn per trein bereikbaar vanuit een intercity-treinstation een kwartier verderop.

Lees de ervaringen van ervaringsdeskundige en eigenaar Sam Pitzalis in een blog over waarom een tweede huis in Sardinië zo fijn is.

 

 

Overzicht

Details

Vraagprijs
200.000
Locatie
Santu Lussurgiu, Sardinië
Omgeving
In het westelijke binnenland van Sardinië
Oppervlakte woning
120 m2
Oppervlakte perceel
220 m2

U zoekt toch iets anders?

We ondersteunen u als onafhankelijk expert graag als u toch iets anders zoekt. Ook als u zelf een huis heeft gezien dat niet in het portfolio zit van onze zorgvuldig geselecteerde makelaars.

Laat u de aankoopbegeleiding via ons lopen, kost u dat vaak niets extra's, maar scheelt het u wel kopzorgen.

Bekijk de foto-impressie

Locatie

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.