La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

La Dolce Casa
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT

Casa del Gigante, Morrovalle, Le Marche

Nieuwbouw met traditionele uitstraling

Casa del Gigante is een bijzonder huis vol verrassingen. Bij de bouw in 2013 is namelijk geen enkele concessie gedaan. Het uiterlijk van een boerenhoeve in traditionele bouwstijl doet niet vermoeden dat het een ruim opgezet nieuwbouwhuis betreft.

Aardbevingsbestendig

Het vrijstaande landhuis voldoet letterlijk aan alle eisen van cmfort qua voorzieningen, eigentijds woongenot en luxe. Zo is het bijvoorbeeld  uitgerust met slimme domotica. Het huis voldoet aan alle bouweisen met veel focus op aardbevingsbestendigheid. Het is piekfijn en met veel vakmanschap gebouwd. Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp: de hoogte. Zo stoot de 2 meter lange eigenaar zijn hoofd niet.

Ligging

Het huis ligt op het hoogste punt van het landgoed. Al met al is het een rustige locatie met fantastisch uitzicht zowel op het glooiende binnenland van Le Marche als op de azuurblauwe Adriatische zee. Het buitenleven staat centraal en is een groot genot.

La Dolce Casa begeleidde het Nederlandse echtpaar bij het realiseren van hun droomhuis. Nu, tien jaar later, is La Dolce Casa weer betrokken, maar dan als begeleider bij de promotie.

Ruimtelijk, traditioneel en toch modern

Kenmerkend voor Casa del Gigante is de ruimtelijke opzet van alle vertrekken en gangen. In de woning zijn traditionele balkenplafonds aangebracht. De vloeren zijn afgewerkt met terracotta tegels. Het interieur straalt hiermee traditie uit terwijl er tegelijkertijd meer dan voldoende ruimte is voor een moderne inrichting.

Domotica

Het huis is voorzien van domotica (update 2023). Daarmee kan ook vanuit Nederland de inpandige temperatuur en luchtvochtigheid worden uitgelezen, maar ook verwarming of koelsysteem aangezet. Via de mobiele telefoon kunnen bewakingscamerabeelden worden bekeken.

Belangrijkste kenmerken

 • woonkamer (4 x 4 m)
 • woonkeuken (8 x 4 m)
 • slaapkamer beneden (4 x 4 m) met badkamer en suite (circa 12 m2)
 • separaat toilet op begane grond
 • op de verdieping: 4 slaapkamers, 2 badkamers
 • gangkast op verdieping
 • buitensanitair-ruimte met toilet, douche en wasmachineaansluiting (3 x 2 m)
 • overkapte veranda (40 m2)
 • ondergrondse garage, kelder, technische ruimte (8x10 m)
 • verwarmd zwembad (5x10 m)totale intern woonoppervlak 243 m2

Het landgoed

 • groot verwarmd zwembad (5 x 10 m) met geautomatiseerd roldekzeil
 • terras bij zwembad
 • zonnepanelen en warmwaterboilers op een pergola (4 x 9 m) die tevens dienst doet als overkapping
 • zonnepanelen met indien nodig automatische overschakeling op gas
 • aangelegde siertuin met hoogteverschillen
 • van gras voorziene ligweide rondom het huis
 • ondergrondse regenwateropslagtank
 • omheining tuin

Bouwtechnische kenmerken

 • buitengewoon sterk en aardbevingsbestendig fundament
 • bekleding buitenzijde met originele, handgevormde bakstenen, op traditionele wijze gemetseld
 • bijzonder degelijke dakconstructie
 • dak voorzien van antieke dakpannen
 • gewapend betonrand op muren als onderdeel van de aardbevingsbestendigheid
 • isolatie van wanden en dak
 • dubbel glas en houten luiken
 • warmtepomp
 • verwarming en koelsysteem
 • domotica (update 2023)
 • ruime overdekte veranda aan twee zijden
 • op de veranda een houtgestookte pizzaoven

Wandeling door het huis

Begane grond

Achter de voordeur ligt een ruime hal en gang met aan de ene zijde de woonkamer en de master bedroom met aangrenzende luxe uitgevoerde badkamer voorzien van privé-toilet en inloop-regendouche. Aan de andere zijde van de gang ligt de ruim bemeten en luxe uitgevoerde keuken met toegang tot de veranda.

In de gang bevindt zich tevens een van de in totaal vijf toiletten. De met traditionele plavuizen beklede trap voert vanuit de hal naar de verdieping. Een siersmeedijzeren balustrade op de verdieping schermt het trappengat af.

Verdieping

Op de verdieping bevinden zich vier tweepersoons slaapkamers en twee badkamers. Deze bevinden zich aan weerszijden van de gang. Beide badkamers beschikken over een inloopdouche, wastafel en  toilet. Alle badkamers hebben een strakke, moderne en tijdloze uitstraling.

Souterrain

De zich onder het huis bevindende garage is bereikbaar via een aparte inrit voorzien van hek. Aan de garage grenst een kelder die bereikbaar is via de keuken. De kelder leidt naar de garage en vervolgens naar de technische ruimte.

Uitstraling

Zowel op de begane grond als op de verdieping is de houten balkenlaag in zicht; deze heeft een rustieke, landelijke uitstraling. Opvallend is de hoogte van de ruimtes (2m70) en deuren. Dit geldt ook voor de verdieping waar het schuine dak pas begint boven de ramen. Dit zorgt voor maximaal volume.

Hal

Achter de voordeur voert de ruime hal naar de gang (16 m2). Vanuit hier is er toegang tot de woonkamer, masterbedroom, toilet en woonkeuken. Een met traditionele plavuizen beklede trap voert vanuit de hal naar de verdieping.

Woonkamer

Op de begane grond bevindt zich de woonkamer (4 x 4 m). De ramen aan beide zijden zorgen in combinatie met de hoogte van de ruimte en houten balklaag voor een prettige ruimte.

Masterbedroom en badkamer

Naast de woonkamer ligt de masterbedroom (4 x 4 m) met aangrenzend een luxe uitgevoerde badkamer (circa 16 m2). Hierin bevindt zich een wastafel, hangcloset en inloop-regendouche.

Woonkeuken

De luxe woonkeuken (8 x 4 m) op de begane grond is voorzien van alle apparatuur. De uitgebreide lage kastruimte draagt bij aan de ruimtelijke beleving. In de keuken bevindt zich ook de eethoek. Dubbele openslaande deuren leiden naar de overdekte veranda. De lichtinval in de keuken komt vanuit drie zijden, wat samen met de hoogte van 2 m 70 zorgt voor een prettige beleving van de ruimte. Vanuit de woonkeuken voert een trap naar de kelder en de aangrenzende garage.

Verdieping

Op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers en 2 prachtig uitgevoerde badkamers met wastafel, inloopdouche en hangcloset.

Buitenleven

Het concept van de woning is gericht op het buitenleven. De keuken geeft toegang tot een overdekt terras (40 m2 totaal) dat grenst aan twee zijden van het huis. Deze boogveranda is uitgevoerd in beton maar prachtig afgewerkt met handgebakken, authentieke bakstenen. Een houtgestookte pizza-oven zorgt voor het ultieme buitengevoel. De hoekveranda bevindt  zich aan twee zijden van de woning.

Grenzend aan de hoekveranda bevindt zich tevens de afsluitbare buitensanitair-ruimte met toilet, douche en wasmachineaansluiting (3 x 2 m)

Zwembad

Het verwarmde zwembad van 5 x 10 meter is dankzij de hierin liggende treden een genot voor wie zich gedeeltelijk of geleidelijk wil onderdompelen. Dankzij de keuze voor een zoutwaterzwembad met eigen chloorproductie is er nauwelijks onderhoud nodig. Een geautomatiseerd roldekzeil houdt op frisse dagen de warmte in het zwembad en voorkomt dat er bladeren of vuil in waaien. Grenzend aan het zwembad is een fijn zonneterras.
De pergola (4 x 9 m) waarop de zonnepanelen liggen, kan ook dienst doen als overdekt terras. Warmwaterpanelen liggen boven de ingang van de garage.

Leestip:
lees ook de aan Casa del Gigante gelieerde blog over nieuwbouw in traditionele stijl.

Ligging

Casa del Gigante ligt op het hoogste punt van een perceel van 11.000 m2 groot: een waarborg voor privacy. Het huis staat aan een weg die alleen wordt gebruikt voor bestemmingsverkeer van een aantal daaraan gelegen woningen. De locatie is hierdoor niet eenzaam. Ook wordt de weg af en toe gebruikt door een boer om het aangrenzende land te bewerken.

Het landgoed ligt in het glooiende binnenland van Le Marche, op circa 20 km rijden van de populaire badplaats Porto Recanati aan de Adriatische kust. Het gezellige stadje Morrovalle met alle voorzieningen ligt op minder dan 5 minuten rijden. Het centrum ervan ligt op 1 km afstand en is dus ook lopend of fietsend goed te bereiken.

Bereikbaarheid

Casa del Gigante is gemakkelijk bereikbaar via de A 14, de autoweg langs de kust. Het vliegveld Falconara (Ancona) ligt op een 3 kwartier rijden. Vanuit daar vertrekken vliegtuigen naar Charleroi en Weeze. Amsterdam en Eindhoven zijn bereikbaar met een overstap in München.

Vraag het uitgebreide foto- en informatieboek aan!

Heeft u interesse Casa del Gigante en wilt u graag meer weten? Bezoek dan La Dolce Casa op de Second Home Beurs. Daar ligt een prachtig fotoboek met meer informatie en vele foto's. Frits en Antonella kunnen u ter plekke meer info geven. Bent u niet in de gelegenheid om naar de Second Home Beurs te gaan, vraag dan het digitale foto- en informatieboek Casa del Gigante aan.

Overzicht

Details

Vraagprijs
€ 895.000
Locatie
Morrovalle
Omgeving
Het landgoed ligt in het glooiende binnenland van Le Marche, op circa 20 km rijden van de populaire badplaats Porto Recanati aan de Adriatische kust. Het gezellige stadje Morrovalle met alle voorzieningen ligt op minder dan 5 minuten rijden. Het centrum ervan ligt op 1 km afstand en is dus ook lopend of fietsend goed te bereiken.
Oppervlakte woning
243 m2
Oppervlakte perceel
11.000 m2

U zoekt toch iets anders?

We ondersteunen u als onafhankelijk expert graag als u toch iets anders zoekt. Ook als u zelf een huis heeft gezien dat niet in het portfolio zit van onze zorgvuldig geselecteerde makelaars.

Laat u de aankoopbegeleiding via ons lopen, kost u dat vaak niets extra's, maar scheelt het u wel kopzorgen.

Bekijk de foto-impressie

Locatie

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.