La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

La Dolce Casa
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Van hersenspinsels tot realiteit in Le Marche

Al langere tijd droomden we van een appartementje of huisje in Italië. Tijdens het dromen hebben we natuurlijk het internet afgestruind en kwamen we ook La Dolce Casa tegen. Die helpt je met het zoeken naar een geschikt huis/appartement en adviseert tijdens het aankoop proces.

Om te onderzoeken of dromen werkelijkheid zouden kunnen worden bezochten we in maart 2022 de Secondhome Beurs in Utrecht. Een bezoek aan deze beurs is zeker de moeite waard, je kan er echt heel veel informatie verzamelen.

Antonella schetst realistisch beeld

Wij wisten dat La Dolce Casa ook op de beurs aanwezig was en hebben de mooie stand dan ook bezocht. Na een uitgebreid gesprek met Antonella werden we nog enthousiaster. Antonella spreekt perfect Nederlands en nog beter Italiaans en maakt het niet mooier of minder mooi. Ze vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een huis in Italië. En dat het echt een andere procedure is dan hier in Nederland. Nóg enthousiaster en vol vertrouwen gingen we weer naar huis.

Quick scan en voorselectie

Al snel hebben we contact met La Dolce Casa opgenomen om de quick scan in te vullen. Dit laat je goed nadenken over de locatie, huis of appartement, tuin of geen tuin. Daarna een online meeting ingepland. Al snel begon de zoektocht.

Bezichtigingsreis

Antonella had verschillende potentiële appartementen aangeleverd en wij hadden er zelf ook een aantal geselecteerd. Uiteindelijk hadden we 9 bezichtigingen in één weekend strak en goed gepland door Antonella. Het was even aanpoten maar het weekend verliep dankzij Antonella vlekkeloos.

Uiteindelijk waren er 2 appartementen waar we mee verder wilden gaan en waarvoor we een tweede bezichtiging wilden inplannen. Net voor het weekend van de 2e bezichtiging hoorden we dat één appartement was verkocht. Zo jammer, deze stond stiekem voor ons op nummer één. Wel de bezichtiging van het andere appartement laten doorgaan echter bij nader inzien is onze keuze hier niet op gevallen.

Antonella heeft goede connecties met makelaars en gaf ons een nog een ander appartement door. De foto’s zagen er veelbelovend uit. Wij direct op pad want we waren tenslotte toch in de buurt.

Dit is wat we zochten; we werden er stil van!

Toen we kwamen aangereden bij Azienda Mastrocola werden we een beetje stil… dit is wat we zochten! Een prachtige oude boerderij, kleinschalig, geheel gerenoveerd met een ruim zwembad en een fabelachtig uitzicht. Daar het werd verhuurd, konden we het appartement helaas niet van binnen bekijken. De duidelijke foto’s zeiden echter genoeg. We hebben direct Antonella gebeld en onze ervaring met haar gedeeld.

Online bezichtiging

Antonella heeft een afspraak met de verkopende makelaar gemaakt zodat ze via haar telefoon met ons een online bezichtiging kon maken. Een weekend later en nog een fysieke bezichtiging hebben we een bod uitgebracht dat werd geaccepteerd….

Toen kreeg Antonella het druk… alles regelen met de geometra, verkopende makelaar, notaris etc. Na het afgeven van een volmacht zodat Antonella voor ons mocht tekenen bij de notaris was het appartement Verdicchio op Azienda Mastrocola in Loro Piceno op 27 december jl. van ons. Achteraf gezien is het snel gegaan, je hoort wel eens anders.

Dit alles met hulp van La Dolce Casa. Nogmaals onze dank!

© Foto's: Azienda Mastrocola

 

 

 

- Familie Feldmann

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.