La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

De sleutels van ons droomhuis in handen

Na een aantal jaren een villa in Italië te hebben gehuurd voor onze vakanties hebben we het plan opgevat zelf een vakantiehuis in Italië te kopen. Na ons goed georiënteerd te hebben op de streek bezochten we in maart 2018 de Second Home beurs in Utrecht. Hier maakten we kennis met La Dolce Casa.

Het voelde gelijk goed

Het eerste gesprek met Frits en Antonella voelde meteen goed aan. Wij wilden veel zelf doen, maar ons niet in een ongewis avontuur storten. Daarom was voor ons snel duidelijk dat bekendheid met Italiaanse wet- en regelgeving onontbeerlijk was. Maar La Dolce Casa bood meer mogelijkheden die ons erg aanspraken. Persoonlijke begeleiding zowel in Nederland door Frits als ook in Italië door Antonella.

Enorm voordeel is natuurlijk ook dat Antonella zowel Italiaans als goed Nederlands spreekt. Net zo belangrijk voor ons was de beschikbaarheid binnen La Dolce Casa van de bouwkundig adviseur Matteo [geometra]. Het plaatje werd compleet gemaakt met de eigen makelaar Paola.

Drie vakanties lang zoeken

In het voorjaar startten wij onze zoektocht. Met La Dolce Casa spraken we af dat wij zelf de huizen zouden zoeken, via internet en bezoeken in Italië. Onze selectie zouden voorleggen aan hen waarop zij een eerste screening deden. De huizen die interessant en realistisch bleken, bezochten we samen met Antonella en Matteo. Dit deden we in de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie.

De meerwaarde

In de herfstvakantie bezochten we in 2 dagen samen met Antonella 10 huizen en vonden we ons 'droomhuis'. Toen begon het traject waarbij de meerwaarde van La Dolce Casa snel duidelijk werd. De onderhandeling werd opgepakt door Paola. De technische keuring van het huis werd door Matteo deskundig uitgevoerd. Dit bracht wat zaken naar voren die nader met de verkopende partij werden besproken. Na een tweede bezichtiging van het huis vlak voor Kerst 2018 hakten we de knoop door.

Het begint pas bij de definitieve keuze

Als de definitieve keuze is gemaakt dan begint het eigenlijk pas! De proposta wordt opgesteld. Dan wordt het toch spannend. La Dolce Casa heeft veel tijd [met name Frits] besteed en het geduld gehad om aan ons dit proces uit te leggen. De proposta is eigenlijk het voorlopig koopcontract, maar je komt er dan ook niet meer vanaf. Je hebt dus veel vragen over dit belangrijke traject.

Machtiging

Eind 2018 hebben wij en de verkopende partij de proposta getekend. Dan begint het volgende spannende traject waar Antonella en Paola veel energie in hebben gestopt. Het komen tot de overdracht. Wij hebben ervoor gekozen om La Dolce Casa [in de persoon van Antonella] te machtigen om de volledig aankoop van het huis te regelen. Dat machtigen ging niet vanzelf, daar zijn zowel de notaris in Italië als in Nederland druk mee. Het gaf ons ook wel een rustgevend gevoel dat de notaris in Italië als taak heeft om alle eventuele illegaliteiten of onzekerheden m.b.t. eigendom, hypotheken, e.d. te controleren. De overdracht in Italië vond plaats op 28 februari 2019.

De sleutels in handen

Leuk detail is dat we een jaar nadat we kennis gemaakt hebben met La Dolce Casa we op de beurs van maart 2019 de sleutels van ons droomhuis kregen overgedragen van Antonella.

We kijken terug op een enerverend jaar! Je begint aan een traject waarbij het belangrijk is dat je elkaar volledig kunt vertrouwen. Dat moet groeien, maar door altijd bereid te zijn je vele vragen te willen beantwoorden, de inzet die zij getoond hebben, het geduld ook en het plezier waarmee La Dolce Casa dit doet, is dit vertrouwen er volledig gekomen. Wij zouden niet weten hoe wij dit zonder La Dolce Casa hadden kunnen bereiken.

Nu hebben we de sleutels en zijn we aan de slag met ons droomhuis. Ook tijdens deze fase regelt Antonella nog vele praktische zaken zoals, energie en water contracten, verzekeringen, gemeentelijke voorzieningen, etc. Wij hopen dat ze dat nog even voor ons blijft doen!

- Wilma & Erik

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.