La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Onze eigen casa in bella Umbria!

Ondanks de corona crisis hebben we afgelopen jaar onze droom verwezenlijkt. Al jaren reizen we af naar Italië om er onze vakantie te vieren, waarbij we vaak openlijk hebben gedroomd over een eigen vakantiehuis. In december 2019 hebben we voor onszelf de keuze gemaakt om eens concreet te gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Na een aantal telefoontjes met Frits bleek al snel dat er met ons budget in de regio waar we zochten – midden Italië - genoeg mogelijkheden waren. Al snel hadden we onze shortlist met 3 huizen gereed, en voor we het wisten had Antonella de bezichtigingen gepland op een mooie zonnige maandag in januari. Wat we toen nog niet wisten was dat we aan de vooravond stonden van de corona crisis. Wat we wél wisten was dat de eerste bezichtiging gelijk ook een schot in de roos was.

Met de prettige begeleiding van Frits en Antonella hebben we een bod uitgebracht en waren we vrij snel rond met de verkopers. Omdat fysieke afspraken tijdelijk niet mogelijk waren kon het hele proces niet worden afgerond. Nog net voor de Italiaanse vakantieperiode in augustus heeft Antonella namens ons de handtekening gezet voor de definitieve koop, waardoor we eind augustus – amper 8 maanden na ons eerste contact met Frits en Antonella – met een heerlijk glas wijn voor het eerst konden genieten van ons prachtig uitzicht over de Valdichiana in het westen van Umbria.

Zonder de hulp van la dolce casa hadden we dit traject nooit zo soepel kunnen doorlopen, samen hebben we bewezen dat het dus niet altijd gecompliceerd hoeft te zijn om je dromen werkelijkheid te laten worden!

- Lars en Lisa

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.