La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Ons droomhuis gevonden

Nee, dit wordt beslist geen "ik vertrek" scenario dat nam ik mezelf voor. We hebben geld op de rekening en heel goed doordacht wat de criteria zijn waaraan onze toekomstige domicilie moet voldoen. Dus geen verrassingen, zo hadden we het bedacht. En positief te werken naar een mooi resultaat. Tenslotte: als je alleen maar beren op je pad ziet, blijf je beter achter de geraniums zitten.

Dus voortvarend aan de slag en dan word je al snel geconfronteerd met het feit dat Italië een heel groot en divers land is waar het overal wel mooi is om op vakantie te gaan. Maar om te wonen, tja dan moet je toch heel eerlijk tegen jezelf zijn over wat vinden we nu echt belangrijk nu, en over zeg tien jaar.

Zo is een fenomenaal uitzicht boven op die berg natuurlijk onweerstaanbaar, maar ben je na enige jaren nog steeds die sportman die dat geitenpaadje omhoog kan lopen?

Hoe belangrijk is het om dichtbij een stad te wonen die behalve restaurants en prachtige doorkijkjes ook beschikt over een ziekenhuis? En waar regionale kantoren zijn van banken, verzekeringsmaatschappijen, energieleveranciers en lokale ondersteuning op het gebied van internet enz.

Kortom hier begint de zoektocht je voor serieuze keuzes te plaatsen. Waardoor je zomaar maanden verder bent en je steeds meer afvraagt "Doe ik het wel goed en heb ik overal aan gedacht?"

Bij dit hele proces bleek het team van La Dolce Casa een solide klankboord, stelde de juiste vragen en gaf sturing op momenten dat zij dit nodig achten.

Dan de zoektocht naar het juiste huis en de afspraken ter plaatse. Dan is het wel erg fijn dat er iemand bij is die de mores kent en de agenda coördineert. Bij ons ging dit redelijk voorspoedig en resulteerde in biedingen op ons huidige huis.

Daarna volgt het traject van de daadwerkelijke aankoop. Laat ik het simpel houden, dit is niet te doen zonder professionele hulp. En dan is het fijn dat dit mensen zijn waar je al een band mee hebt opgebouwd tijdens de zoektocht naar je ideale huis.

Tot slot de daadwerkelijke overdracht. Ook hier is het concept dat La Dolce Casa hanteert van onschatbare waarde gebleken. Je blijft als koper natuurlijk zelf verantwoordelijk, maar het was geweldig een sparring partner te hebben die ter zaken kundig is en constructief blijft werken aan een het gewenste eindresultaat.

Tot slot is het een verademing om hulp te hebben om het hele circus op de rit te krijgen, de after-sales in de vorm van voorbereiding van aanvragen voor bijv. de nutsvoorzieningen, internet en lokale vakmensen, heeft ons weken zo niet maanden werk uitgespaard.

Terugkomend op mijn opening, indien er een televisieploeg bij was geweest, had dit een geweldige aflevering geworden. De Italianen hebben we van hun slechte en goede kanten leren kennen. Dankzij La Dolce Casa kunnen wij hier nog mooie verhalen over vertellen, maar het had ook zo anders kunnen aflopen.

Dus voor degene die nog twijfelen, zoek je een gecommitteerd en vakkundig team ter ondersteuning van je woonwens kijk niet verder.

- René en Margot 

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.