La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Het roer om: een Bed & Breakfast in Puglia

Ons avontuur begon 5 jaar geleden. Wij hadden een prachtige oude boerderij gevonden in Noci (Puglia). Na een hele gezellige middag met de toen nog eigenaren dachten wij dat wij dit klusje wel even zouden klaren. Hoe bleu en onervaren waren wij. Het kopen van een huis in Italië had meer voeten in de aarde.

Toen ook nog Corona kwam en de eigenaren inclusief aannemer niets meer van zich lieten horen, liepen wij Frits en Antonella tegen het lijf op de second home beurs. Wat fijn om te zien dat er een bedrijf was dat ook in de regio Puglia opereerde. Antonella en Frits gingen meteen voor ons aan de slag.

De oude boerderij hebben wij uiteindelijk niet gekocht maar vol goede moed begonnen wij aan projectnummer 2. Dat was bij nader inzien iets te hoog gegrepen maar alsnog hadden wij de steun van Frits en Antonella. Ook project 3, 4 en 5 passeerden de revue.

Merel en Bas gooien het roer om en starten een Bed & Breakfast in Puglia

Maar er is ook goed nieuws want we hebben nu sinds 3 maanden de sleutel op zak van onze villa inclusief voetbalveld! La Dolce casa is nooit van onze zijde geweken. Ze hebben altijd geloofd in onze droom en die is dus nu sinds kort uitgekomen. Frits kwam samen met zijn vrouw langs op ons ‘afscheidsfeestje’ in Nederland en gaf daar een mooie speech.

De sleuteloverdracht bij de notaris

Antonella en ook haar man Daniele waren mee voor de sleuteloverdracht bij de notaris. Wat hebben wij een leuke dag samen met hun gehad in ons nieuwe dorp. Onze kinderen zijn nog jong  2 en 3 jaar oud) en Antonella wilde zeker weten dat zij een goede toekomst tegemoet gingen in de hak van de laars. Dus ook de afspraak bij de plaatselijke school was al gemaakt.

Merel en Bas gooien het roer om en starten een Bed & Breakfast in Puglia

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar wij zijn nu zo trots! Trots dat het uiteindelijk toch gelukt is! Zonder de hulp en het vertrouwen van La Dolce Casa was dit nooit gelukt! Nu nog de Bed en Breakfast starten en wij kunnen ons geluk niet op.

Om een lang verhaal kort te maken zijn wij ontzettend blij met La Dolce Casa, zonder hen was het zeker niet gelukt. Op de eerste plaats staat natuurlijk de professionaliteit maar wij hebben het ook als zeer warm en betrokken ervaren.

Mochten jullie onze avonturen en vorderingen van de B&B in wording willen volgen kan dat op onze instagram-pagina
Merel en Bas gooien het roer om en starten een Bed & Breakfast in Puglia

- Merel en Bas

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.