La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Droomhuis met prachtig uitzicht op het Lago Maggiore

Onze Italiaanse droom waargemaakt

Droomhuis met uitzicht op Lago MaggioreNa een prachtige zomervakantie in Valle Vigezzo (ten noordwesten van het Lago Maggiore) hebben we afgelopen zomer besloten om werk te maken van de zoektocht naar een tweede huis in Italië. Op internet vonden diverse mooie huizen op sites als Idealista of Immobiliare. We merkten echter al snel dat we vakkundig advies nodig hadden om een huis op kwaliteiten en mankementen te kunnen beoordelen.

Op de Second Home Beurs ontmoetten we Antonella en Frits van La Dolce Casa. Na een prettig gesprek besloten we van hun diensten gebruikt te maken. Het contact met Frits in Nederland en Antonella in Italië verliep goed via het communicatieplatform van La Dolce Casa.

De eerste stap was een woonwensenlijst op stellen, waardoor je goed nadenkt over wat je nu precies voor woning wenst. Deze lijst was leidraad voor het zoeken van een huis voor zowel Sytske van La Dolce Casa als voor ons. Uit het aanbod van 8 huizen op de eerste Quickscan kozen we vier huizen uit om te gaan bezichtigen. In Italië werden we begeleid door geometra Gabriella, die met ons zoekgebied bekend is en er ook woont.

Droomhuis met uitzicht op Lago Maggiore

Het eerste bezoek leverde helaas niks concreets op. Na aanpassing van ons zoekgebied en de woonwensenlijst volgde een tweede Quickscan en bezoek aan Italië. Dit bezoek resulteerde in een door ons ondertekende ‘proposta’. Echter op het laatste moment trok de verkoper zich terug omdat hij veel aanpassingen moest doen aan het huis, om aan de conformiteit te voldoen. In deze fase waren wij heel blij met de vasthoudendheid van Antonella.

Dat de koop niet doorging was even een dip. Na een maand pauze pakten we de zoektocht weer op en vonden toch weer twee huizen die zeer de moeite waard waren om een derde keer naar Italië af te reizen. Dit keer was het raak! We hebben ons droomhuis met prachtig uitzicht op het Lago Maggiore gevonden in de heuvels van Intra Verbania (Piemonte).

Antonella verzorgde het contact voor ons met de verkoper en tekende daarna met volmacht de koopovereenkomst. Vervolgens regelde zij de contracten voor de nutsvoorzieningen, zodat het huis direct bij ons eerste bezoek bewoonbaar was.

Het team van La Dolce Casa was voor ons onmisbaar bij de zoektocht en de aankoopprocedure van ons tweede huis in Italië. Wij bedanken Frits, Antonella, Sytske en Gabriella voor hun advies, inzet en betrokkenheid bij de verwezenlijking van onze Italiaanse droom.

Monika en Erik

Antonella bij de ondertekening en sleuteloverhandiging bij de notaris
Antonella bij de ondertekening en sleuteloverhandiging bij de notaris
Erik is blij met droomhuis met uitzicht op Lago Maggiore

- Monika en Erik

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.