La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Casa Vicini 'Ons pareltje in Le Marche'

Ruim twee jaar geleden begon onze zoektocht naar een vakantiehuis in Italië. En in dit geval bestaat de ‘wij’ uit twee bevriende families uit Arnhem. Het doel: een gezamenlijk vakantiehuis, niet te ver van zee, groot genoeg om samen in te verblijven en fraai gelegen.

Tijdens een vakantietripje in Italië viel ons oog op een bouwvallig huis, bovenop een heuvel en met prachtig uitzicht richting bergen en zee. Op aanraden van de B&B-eigenaar waar we toen verbleven, hebben we La Dolce Casa ingeschakeld om ons te begeleiden. En wat is dat een verstandige keuze gebleken! Zonder de begeleiding van La Dolce Casa waren we hoogstwaarschijnlijk in heel wat valkuilen getrapt.

Lang verhaal kort: dat eerste huis werd niks. Maar La Dolce Casa heeft ons begeleid naar een huis dat wél aansluit bij onze wensen. Een prachtig, groot landhuis, in een glooiend heuvellandschap op een half uur van zee.

En ze hebben ons enorm geholpen bij de financiering ervan via een Italiaanse bank. La Dolce Casa heeft écht kennis van hoe het aankooptraject in Italië verloopt, en snapt waar dit afwijkt van de Nederlandse situatie.

Met Antonella, die zowel vloeiend Italiaans als Nederlands spreekt, hebben we ook nu nog regelmatig contact. Afgelopen herfstvakantie heeft ze nog voor ons uitgezocht waar we in de omgeving het beste onze eigen olijfolie konden laten persen. Afgelopen zomer hebben we de koopovereenkomst eindelijk kunnen tekenen, en nu zijn we met hulp van La Dolce Casa een zwembad aan het aanleggen. We hebben, ondanks de coronapandemie, al behoorlijk wat tijd kunnen doorbrengen in Casa Vicini, het ‘huis van de buren’. De komende jaren hopen we nog heel wat vakanties en thuiswerkweken in Italië te zijn. Frits en Antonella, hartelijk dank voor de begeleiding!

Saskia & Maurit
Jip, Fee, Tom en Rem
Freek & Niko
Dylan

- Saskia & Maurit, Freek & Niko

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.