La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Binnen het jaar een Bed & Breakfast in Calabrië

Antonella en La Dolce Casa ontzettend bedankt. Zonder jou, Antonella, had ik dit niet voor elkaar gekregen. Het begon in januari 2023 in Maastricht, Nederland. Op de Second Home beurs de stand van La Dolce Casa. Info gevraagd naar in Italië te emigreren om een B&B te beginnen.

Na een zoektocht van mezelf en tig vragen een mooie Bed & Breakfast gevonden in Zuid Italië. Ik had ondertussen ook een vragenlijst ingevuld en de overeenkomst getekend. We konden nu in contact komen met de makelaar aldaar. Afspraak gemaakt en de reis kon beginnen.

Vicky Arracharts nieuwe Bed & Breakfast in Calabrië

De eerste ontmoeting

Eind juli onze eerste ontmoeting en samen met de makelaar en verkoper het huis bezichtigd. Ik was enthousiast en Antonella dito hetzelfde. Daniele, de man van Antonella, was ook best onder de indruk.

We hebben een bod gedaan op de woning en deze werd geaccepteerd. Ik sprong een gat in de lucht. Nu gingen we de officiële weg in en al snel was de voorlopige koopovereenkomst getekend. Ik ben eind oktober nog een paar dagen geweest en kennis gemaakt met de eigenaren.

Vicky Arrachart voor haar nieuwe Bed & Breakfast in Calabrië

Het passeren van de akte en de overdracht

En toen was het zover. Ik ben 3 december naar Napels gevlogen. Vervolgens afgereisd naar Scalea waar ik een paar dagen verbleef tot Antonella en haar man kwamen. 14 december vond de overdracht plaats en werd de akte getekend. Op dat moment werd de B&B officieel van mij.

De sleuteloverdracht na de ondertekening van Vicky Arracharts nieuwe Bed & Breakfast in Calabrië

Nazorg

Ik ben ontzettend blij met de stap die ik zet en ik had het zeker niet alleen kunnen doen. Nu komt ook nog de nazorg: gemeente inschrijven en verzekeringen regelen. Ook dit ging in bijzonder.

Bij de gemeente Papasidero informatie ingewonnen over de residentie aanvragen. En voor de woning ging het om indienen van de papieren voor watervoorziening en afvalstoffen. Om het compleet te maken hebben we ook op dezelfde dag de verzekeringen kunnen afsluiten. De desbetreffende persoon was erg behulpzaam naar ons toe.

Ik wil dan ook Antonella ontzettend bedanken voor alle zorg, vastberadenheid en duidelijkheid. Zonder jou had ik dit niet kunnen realiseren. Dankjewel voor alles.
Liefs,

Vicky Arrachart heeft al een vlag laten maken voor haar nieuwe Bed & Breakfast in Calabrië
De vlag mag uit! Ik heb mijn eigen B&B in Calabrië!
Het strand op 15 km afstand
Voordat we kochten, hebben we natuurlijk ook de omgeving verkend. Die is prachtig!

- Vicky Arrachart 

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.