La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT

Toeristisch bedrijf Bosco Rotondo, Le Marche

Toeristisch bedrijf Bosco Rotondo is een goedlopend bedrijf met landgoed, camping, appartementen, privé-woning, zwembad, horeca, truffelbos. En biedt u de mogelijkheid een vliegende start te maken in Le Marche. Sinds 2007 is de exploitatie in handen van een Nederlands echtpaar. U kunt rekenen op jaarlijks terugkerende gasten. Bij seizoen verlenging is verdere omzetgroei mogelijk.

Het 2 hectare grote complex bestaat o.a. uit

 • een kleinschalige camping met 23 kampeerplaatsen en 2 safaritenten. De aanvraag voor 25 extra kampeerplaatsen is goedgekeurd door de gemeente.
 • campingsanitair
 • zes appartementen in de eeuwenoude casale
 • privé-woning ook in de casale
 • 182 m2 groot zwembad
 • Speeltuin en recreatie-mogelijkheden
 • 880 bomen tellend truffelbos
 • diverse horeca-ruimtes
 • 27 zonnepanelen

Het uitzicht is panoramisch: de uitlopers van de Apennijnen aan de ene, de Adriatische zee aan de andere zijde. Het vergezicht bestaat uit een idyllische lappendeken van glooiende velden. Het landgoed ligt 12 km ten noorden van het historische stadje Sassoferrato in Le Marche.

Casale

Het casale waarin zich zowel het woonhuis als de 6 appartementen bevinden, is tussen de 250 en 300 jaar oud. De dunste muur is 60 cm, de dikste 120. De muren zorgen voor een goede isolatie waardoor er weinig invloed is van het buiten- op het binnenklimaat. Voor het comfort is er zowel airconditioning als verwarming. Deze zijn aanwezig in zowel het woonhuis als de appartementen. De eeuwenoude structuur van het huis is terug te zien o.a. in de dikke muren, de balkenlaag en decoratief opengewerkte muren.

Privé-woning

De gelijkvloerse privé-woning meet 121 m2 (9 x 13 meter). De woning bestaat uit een woonkamer met een aan de cv gekoppelde openhaardkachel, keuken, badkamer met inloop-regendouche, separaat toilet, 3 slaapkamers. Het privé-terras met prachtig vergezicht grenst aan de woning. De ramen aan de dalzijde geven een magnifiek uitzicht op de omliggende heuvels en velden.

6 appartementen

De appartementen (2 2-persoons en 4 4-persoons) zijn deels koppelbaar. Ze verschillen in grootte (30 m2, 51 m2 en 53 m2) en beschikken over airconditioning, verwarming, keuken en badkamer. 5 appartementen beschikken over een eigen terras, 1 over een balkon

Camping

De kleine familiecamping is vergelijkbaar met een boerencamping, ecocamping of natuurcamping. De vele bomen en struiken van het in 1998 aangeplante truffelbos zorgen voor beschutting en schaduw. De 23 kampeerplaatsen zijn ruim van opzet (100-150 m2) en beschikken elk over een elektriciteitsaansluiting en water.

De meeste kampeerplaatsen zijn geschikt voor een verblijf met de camper, caravan of vouwwagen. Dit is onderscheidend ten opzichte van andere campings in Le Marche. Aan de rand van de camping staan ook twee volledig ingerichte safaritenten voor 4-5 personen. Door hun luxe uitstraling en inrichting lijken ze meer op een appartement met tentdoek dan op een tent.

De aanvraag voor 25 extra kampeerplaatsen is goedgekeurd door de gemeente.

Zwembad

Het 182 m2 grote zwembad is in 2018 aangelegd en heeft 3 diepteniveaus: kinderbad en twee baden die aflopen naar 140 cm. Met zonneterras en cocktailbar. Een houten hekwerk omsluit het geheel. De volledig geautomatiseerde waterzuivering bevindt zich in het bijbehorende pomphuisje.

Voorzieningen

De warmwatervoorziening van het sanitairgebouw werkt op zonneboilers. Het resterende warme water wordt gebruikt (indien nodig) voor het verwarmen van het zwembadwater. Het camping sanitair (bouwjaar 2018) is verdeeld over 2 gebouwen. Met 2 privé-badkamers, invalidetoilet en wasmachineruimte.

Er is een loungeruimte/bar aanwezig met authentieke bouwelementen decoratief in het zicht. Hier is ook een keuken met houtgestookte pizzaoven.

Toeristisch bedrijf Bosco Rotondo

 • Bosco Rotondo is sinds de start in 2007 uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf met uitstekende naamsbekendheid
 • de camping en appartementen hebben jaarlijks terugkerende gasten
 • het seizoen loopt van 1 april t/m 31 oktober, maar kan desgewenst verder worden uitgebreid. Een vergunning om het complex jaar-rond te exploiteren is aanwezig
 • boekingen en administratie worden overgedragen aan de koper
 • er is geen personeel bij de overname betrokken

Details:

 • aansluiting op het gemeentelijk waternet plus op eigen waterbron
 • gasvoorziening via een eigen ingegraven tank
 • de elektriciteits-installatie is voorzien van krachtstroom (volledig vernieuwd in 2018)
 • zonnepanelen (capaciteit 6 kwp) gesubsidieerd tot 2030: voor iedere geleverde kwh wordt het reguliere tarief ontvangen plus een bonus van € 0,451 per kwh

Toeristische highlights

Bosco Rotondo ligt op 586 meter hoogte, op 12 km ten noorden van het eeuwenoude, sfeervolle dorpje Sassoferrato. Rondom ontvouwt zich een lappendeken van glooiende heuvels en velden. Sassoferrato ligt op een uurtje rijden (75 km) ten westen van Ancona en op 3 kwartier ten oosten van de sfeervolle stad Gubbio (36 km). Vanaf de casale is de kloof van de Frasassi-grotten zichtbaar. De grootste druipsteengrotten van Europa zijn een ware toeristische trekpleister.  Rondom is er veel cultuur en natuur. Het strand ligt op 30 km. Le Marche is al met al enorm geliefd bij Nederlanders: het is er minder druk en duur dan in Toscana en Umbria.

Vraag het uitgebreide foto- en informatieboek aan!

Heeft u interesse in het toeristisch bedrijf Bosco Rotondo en wilt u graag meer weten? Bezoek dan La Dolce Casa op de Second Home Beurs. Daar ligt een prachtig fotoboek met meer informatie en vele foto's. Frits en Antonella kunnen u ter plekke meer info geven. Bent u niet in de gelegenheid om naar de Second Home Beurs te gaan, vraag dan het digitale foto- en informatieboek Toeristisch bedrijf Bosco Rotondo aan.

Overzicht

Details

Vraagprijs
€ 1.100.000 (excl. inventaris)
Locatie
Sassoferrato
Omgeving
In het binnenland van Le Marche, omgeven door natuur en cultuur. Met het strand op 30 km
Oppervlakte perceel
2 hectare

U zoekt toch iets anders?

We ondersteunen u als onafhankelijk expert graag als u toch iets anders zoekt. Ook als u zelf een huis heeft gezien dat niet in het portfolio zit van onze zorgvuldig geselecteerde makelaars.

Laat u de aankoopbegeleiding via ons lopen, kost u dat vaak niets extra's, maar scheelt het u wel kopzorgen.

Bekijk de foto-impressie

Locatie

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.