La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

La Dolce Casa
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT

San Cristoforo landgoed met 3 huizen, Le Marche

Het landgoed San Cristoforo is in tal van opzichten uniek. Het bestaat uit een voormalige pastorie, voormalig kerkje, een boerenwoning en een groot landgoed. De 3 woningen variëren in grootte en uitstraling. Het complex is ideaal om een eigen woning te combineren met verhuur van afzonderlijke vakantiehuizen of als bed & breakfast kamers. Waarbij elke woning wel beschikt over een eigen privacy en buiten.

San Cristoforo Complex bestaat uit

  • La Casetta: een voormalige boerenwoning
  • La Pieve: het voormalig kerkje
  • La Canonica: het voormalig priesterverblijf (tot 1945)
  • Een prachtige tuin, verschillende terrassen en 4 hectare landbouwgrond met bos horen ook bij het complex.

La Pieve en La Canonica (met de gele buitengevel) zijn geschakeld. La Casetta ligt er pal tegenover. Het totale woonoppervlakte is 600 m2.

Momenteel is La Canonica, de pastorie, de grootste woning, in gebruik als woonhuis. Het kerkje en het boerenverblijf worden verhuurd aan toeristen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om daarin andere keuezes te maken.

Het San Cristoforo Complex is in de jaren ’90 met veel aandacht en zorg gerestaureerd met behoud van traditionele, lokale materialen. De gebouwen worden verwarmd met houtkachels. Een gas-installatie is ook aanwezig en kan voor bijverwarming dienen.

La Casetta: de boerenwoning

Aan de dalzijde van deze voormalige boerenwoning bevindt zich een woonkamer en keuken, beide met plavuizen vloer. Aan de toegangsdeur in de keuken grenst een sfeervolle pergola en een eigen tuin. Een trap in de woonkamer leidt naar de verdieping.

Op de verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en 2 badkamers die beide beschikken over een wastafel, douche en toilet. De slaapkamers hebben een magnifiek uitzicht op de landerijen en de bergtoppen in de verte.

Een van beide slaapkamers heeft een deur die naar buiten leidt. Omdat deze zijde van het huis aan de bergzijde ligt, ligt de toegangsdeur tegenover de entree van La Canonica en La Pieve. Met een onverhard karrenspoor dat de panden scheidt.

La Canonica: de pastorie

De voormalige pastorie is het grootste van de drie huizen en is momenteel in gebruik als woonhuis. Op de begane grond bevinden zich 2 kantoorruimtes annex werkkamers en meerdere geschakelde opslagruimtes.

Op de split-level verdieping bevindt zich de woonkamer. Deze geeft toegang tot een slaapkamer met badkamer. Een trapje in de woonkamer leidt naar de keuken. Deze staat in verbinding met een ruimte die nu in gebruik is als bibliotheek. Een kastenwand splitst de ruimte in tweeën. De bibliotheekruimte geeft toegang tot 2 slaapkamers en een badkamer. Boven deze verdieping bevindt zich een bergzolder.

De woning is gerestaureerd met oog voor detail en met behoud van authentieke elementen. Overal zijn oude houten balken in het zicht.

Achter het huis bevindt zich een pergola en privé-tuin met houtgestookte buitenoven.

La Pieve: het voormalig kerkje

Het voormalig kerkje La Pieve wordt momenteel als gastenverblijf verhuurd.
De entree geeft toegang tot de keuken. Deze ligt rechts van de overdekte entree naar de Canonica. En schuin tegenover de entree op de verdieping van de Casetta.

Vanuit de entree en open woonkeuken ligt de woonkamer aan de linkerzijde. De slaapkamer met aangrenzende badkamer ligt aan de rechterzijde. De ruimtes bevinden zich gelijkvloers, met de kanttekening dat de badkamer zich in een soort van opkamertje bevindt. De badkamer beschikt over wastafel, douche, toilet en bidet.

De meer dan 4 meter hoge ruimte en de booggewelven zijn subtiele verwijzingen naar de voormalige functie. Dat geldt ook voor de voormalige confessionale, biechtstoel, in de woonkamer en de intact gebleven en ingemetselde acqua santiera, wijwaterbakje.

Het landgoed San Cristoforo

San Cristoforo: een van de mooiste gebieden in de Appennino centrale: tussen glooiende heuvels met in de verte de bergmassieven van Catria en van Nerone. Niet alleen een plaatje om te zien maar ook uitermate geschikt als wandelbestemming.

Omgeving Cagli

Ideaal gelegen om zowel Le Marche alsook Umbria te ontdekken. 30 minuten van Renaissance-stad Urbino. 30 minuten van Gubbio, het middeleeuwse pareltje van Umbria. Gemakkelijk bereikbaar zijn ook Assisi, Arezzo, Spoleto, Loreto, San Leo, le Grotte di Frasassi. De rustige stranden van Fano liggen 40 km verderop. Senigallia met zijn beroemde spiaggia di velluto, fluwelen strand, is een uurtje rijden.

NB: de foto's worden in dezelfde volgorde getoond als de hierboven genoemde huizen.

Overzicht

Details

Vraagprijs
€ 560.000,00
Locatie
Cagli, Le Marche
Omgeving
Ideale uitvalsbasis om zowel Le Marche als Umbria te bezoeken
Oppervlakte woning
600 m2 verdeeld over 3 woningen
Oppervlakte perceel
4 hectare

U zoekt toch iets anders?

We ondersteunen u als onafhankelijk expert graag als u toch iets anders zoekt. Ook als u zelf een huis heeft gezien dat niet in het portfolio zit van onze zorgvuldig geselecteerde makelaars.

Laat u de aankoopbegeleiding via ons lopen, kost u dat vaak niets extra's, maar scheelt het u wel kopzorgen.

Bekijk de foto-impressie

Locatie

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.