La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

La Dolce Casa
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT

Casale Sant’Elena: huis + 3 appartementen, Le Marche

Casale Sant’Elena, een voormalige boerenhoeve uit 1900, ligt in het groene, glooiende binnenland van Le Marche. Bij de woning horen twee bijgebouwen en een grote, omheinde tuin rondom. De gebouwen zijn in 2000 grondig gerenoveerd en gerestaureerd met originele materialen. Dankzij de indeling leent het complex zich bij uitstek voor de combinatie wonen en kleinschalige vakantieverhuur (bed & breakfast of 3-4 vakantie-appartementen).

Het grote voordeel is dat de mate van kleinschaligheid geheel naar eigen hand kan worden ingedeeld en uitgevoerd. Sant’Elena is daarmee een complex met enorm veel mogelijkheden en commerciële potentie.

Het totale woonoppervlakte is 600 m2. Het geheel is met zorg verbouwd en keurig onderhouden; de casale heeft dienst gedaan als tweede huis van de eigenaren en is daardoor nagenoeg niet gebruikt. De overige ruimtes zijn klaar voor ingebruikname.

Il casale: het woonhuis

Het hoofdgebouw heeft 330 m2 woonoppervlakte verspreid over drie woonlagen. Het hoofdgebouw kan als een geheel worden bewoond, maar ook gemakkelijk worden gesplitst in twee wooneenheden.

De begane grond is geschikt om er een eet/woonkamer, keuken, 1 slaapkamer en badkamer van te maken. Deze wooneenheid beschikt over een eigen entree en kan dus naar wens ook als zelfstandige eenheid fungeren.

Op de eerste verdieping bevindt zich een grote woonkamer met open haard, 3 slaapkamers, 2 badkamers, keuken en een 70 m2 groot panorama-terras. Aan de andere zijde van het terras ligt de fienile, hooischuur; een deur geeft toegang tot de eerste verdieping van de fienile.

De mansarda, zolderverdieping, heeft een hoogte van 2m55. De extra deur op het panorama-terras kan ook als entree worden gebruikt indien u besluit het woonhuis op te splitsen in twee lagen.

Il fienile: de hooischuur

De tweede woning (120 m2) is een voormalige, gerestaureerde hooischuur bestaande uit twee bouwlagen. Deze kunnen desgewenst met een interne trap met elkaar worden verbonden. Óf als twee zelfstandige wooneenheden worden verhuurd.

De woonlaag op de begane grond heeft een eigen entree aan de tuinzijde. De woonlaag op de verdieping is toegankelijk via het 70 m2 panoramaterras waartoe ook het Casale toegang tot heeft.

Afhankelijk van de keuzes die worden gemaakt kan de fienile ook worden ingedeeld als woonhuis met 3 slaapkamers. In dat geval dient er een interne trap te worden geplaatst.

De fienile kan ook worden gebruikt als twee studio’s. In dit laatste geval kan er aan de linkerbuitenzijde van het pand een trap worden geplaatst die toegang geeft tot de bovenste woonlaag.

Dubbele garage onder panoramaterras

Onder het panorama-terras bevindt zich op de begane grond een dubbele garage met een oppervlakte van circa 70 m2.

Dependance

De centrale entree is voorzien van een groot siersmeedijzeren hek. Links van die entree ligt de dependance, rechts het casale, garages en fienile.

De gerestaureerde dependance heeft een woonoppervlakte van 60 m2 en een hoogte van meer dan 5 meter. Deze hoogte leent zich bij uitstek tot het maken van een loft of slaapverdieping. In de woning bevinden zich al aansluitingen voor keuken en badkamer.

Grenzend aan het huis is een kleine, sfeervol gemetselde loggia met goed werkende houtoven. Ook is er een eigen afgescheiden terras.

Tuin

De volledig omheinde tuin (circa 2.000 m2) is goed onderhouden. Er staan een aantal olijfbomen in de tuin en er bestaat de mogelijkheid om een of twee zwembaden aan te leggen.

In de omheining bevindt zich ook het siersmeedijzeren toegangshek voor auto’s en een separaat toegangspoortje.

Gebruikte materialen

De restauratie heeft plaatsgevonden met originele, van oudsher gebruikte materialen. De houten balken, stenen en bakstenen zorgen voor extra sfeer. De centrale verwarming draait op gemeentelijk gas. Ook is glasvezel aanwezig. In de woonkamer van de Casale brengt de grote open haard gezelligheid.

Ligging

Sant’Elena ligt midden in het groen aan een geasfalteerd gemeenteweggetje (alleen bestemmingsverkeer). Het plaatsje Sasso is 2 km verderop. Cupramontana, ookwel de hoofdstad van de Verdicchio genoemgd, ligt 5 km verderop; u kunt er terecht voor uw eerste levensbehoeften en meer. Ook komt eens per week ‘de SRV-man’, oftewel de rijdende winkel, voor de dagdagelijkse benodigdheden.

De afslag van de superstrada van Ancona naar Umbria is 3 km verderop. Sant’Elena bevindt zich op 20 minuten van het vliegveld van Ancona, op 30 minuten van de strandboulevard van de Conero-kust en op 15 km van de beroemde Grotte di Frasassi.

 

Overzicht

Details

Vraagprijs
€ 550.000
Locatie
2 km van Sasso
Omgeving
Sant’Elena ligt midden in het groen aan een geasfalteerd privéstraatje (alleen bestemmingsverkeer). Het plaatsje Sasso is 2 km verderop. Cupramontana, ookwel de hoofdstad van de Verdicchio genoemd, ligt 5 km verderop; u kunt er terecht voor uw eerste levensbehoeften en meer.
Oppervlakte woning
600 m2 verdeeld over 3 woningen
Oppervlakte perceel
2000 m2

U zoekt toch iets anders?

We ondersteunen u als onafhankelijk expert graag als u toch iets anders zoekt. Ook als u zelf een huis heeft gezien dat niet in het portfolio zit van onze zorgvuldig geselecteerde makelaars.

Laat u de aankoopbegeleiding via ons lopen, kost u dat vaak niets extra's, maar scheelt het u wel kopzorgen.

Bekijk de foto-impressie

Locatie

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.