La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Een tweede huis in l’Agordino, het hart van de Dolomieten

Zomer en winter genieten

Een tweede huis in Noord-Italië in de Dolomieten: je hebt heel wat keuze. De Dolomieten zijn zo uitgestrekt en zo divers dat je wel moet weten waar te zoeken. Houd je van rust en eenvoud, dan is L’Agordino een gebied dat je zal aanspreken. We hebben er in de loop der jaren meerdere aankoopbegeleidingen verzorgd. Los van de rust, ruimte en eenvoud, zijn de huizen in dit gebied namelijk heel wat betaalbaarder dan in het aangrenzende, populaire Zuid-Tirol. We laten je dan ook met plezier kennis maken met L’Agordino.

Alleghe, Civetta Tabià. © Foto: Alessandro Bergamin

Ten noordwesten van Belluno

Het gebied ten noordwesten van de stad Belluno maakt deel uit van de Dolomiti Bellunesi. In het westen domineren de Pale di San Martino in het Parco Naturale di Paneveggio. In het zuiden het Parco Nazionale delle Dolomiti Bellunesi. L’Agordino ligt in de regione Veneto en is gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Als de Italianen het hebben over L’Agordino, bedoelen ze niet alleen het plaatsje Agordo maar ook de omliggende gemeenten; het zijn er 16 in totaal. Deze gemeenten liggen rond het bovenste en middelste deel van de bergrivier Cordevole.

Het langgerekte lint dat L’Agordino vormt, kent verschillende culturen. De zuidelijke gemeentes hebben veel op met de stad Belluno. De plaatsjes in het noorden neigen meer naar de Duitstalige cultuur zoals je die ziet in het westelijk gelegen en aangrenzende Zuid Tirol. Daar is het heel wat drukker en toeristischer dan in L’Agordino waar juist rust en vredigheid overheersen.

Panorama vanaf Cor richting la Valle di San Lucano. © Moreno Geremetta

Het hart van de Dolomieten

L’Agordino wordt ook wel Il Cuore delle Dolomiti, het hart van de Dolomieten genoemd. De lucht is er ‘crispy’, het massatoerisme met de bijbehorende drukte en milieuvervuiling zijn ver weg. Verwacht geen hippe tentjes, modieuze winkeltjes of spa’s. Maar eerder eenvoud. Je gaat er juist naartoe om te ontspannen in een prachtige omgeving.

In de loop der jaren hebben we een goede band opgebouwd met een zorgvuldig geselecteerde, lokale makelaar. Die tipte ons op een aantal huizen in Gosaldo, Alleghe, San Tomaso Agordino, Rivamonte Agordino.

Panorama San Tomaso

Vijf pareltjes in l’Agordino te koop

Wil je meer weten van een van onderstaande huizen, klik dan op de foto en stuur ons een mail. Wij nemen dan contact met u op.

  1. In Gosaldo: een volledig gerenoveerd, uit hout en rots opgetrokken, rustico, chalet
  2. In Alleghe: una mansarda, een appartement op de bovenste verdieping, met zicht op het Lago di Alleghe
  3. In San Tomaso Agordino: een vrijstaand huis met twee appartementen én magnifiek uitzicht
  4. In San Tomaso Agordino: een vrijstaand, stenen berghuis met pracht uitzicht en enorme potentie. Een opknapper
  5. In Rivamonte Agordino: een casco opgeleverd en nog af te bouwen vrijstaand huis

Antonella over L’Agordino in de Dolomieten

Antonella over dit gebied: “Het is er prachtig, in elk seizoen. ’s Zomers kun je tal van uiteenlopende outdoor activiteiten ondernemen. In de herfst kleuren de bomen op de Dolomiti prachtig. ’s Winters kun je er skiën en in het voorjaar, met het ontluikende groen en de laatste sneeuw die wegsmelt, is het er ook mooi.”

Val Biois. € Enzo Lombardi

In de etalage: huizen in L'Agordino

Op onze zoektochten komen we regelmatig pareltjes tegen. Deze belanden, als deze aansluiten bij de wensen van het woonwensen formulier, op de longlist van onze opdrachtgever die ons inschakelt voor het vinden van een tweede huis.
Wilt u er meer over weten, reageer dan op het huis.

BEKIJK DE HUIZEN IN L'AGORDINO

CHALET IN AGORDO MANSARDA IN ALLEGHE
Volledig gerenoveerd, uit hout en rots opgetrokken rustico Dakappartement met zicht op Lago di Alleghe
Vrijstaand chalet, gerenoveerd in 2005, fantastisch uitzicht. Begane grond met woonkamer en haardhout, keuken en wasruimte / wc. Op de eerste verdieping 3 slaapkamers, badkamer en twee balkons waarvan 1 begaanbaar van 18 m2. Inclusief terrein van 1400 m2. Verwarming op gas. Verkoop met gedeeltelijke meubilering
Meer foto's
Huis op 50 meter van de skibus. met uitzicht op het meer. Appartement van 115 m2 op de bovenste verdieping. Eigen opgang met een lift die stopt in het appartement. Ruime hal, woonkamer met houtkachel, eethoek, met zicht op het balkon met uitzicht. Drie slaapkamers, 2 grote badkamers met douche. Vraagprijs is inclusief meubels. Auto op gemeenschappelijke binnentuin. Berghok voor de ski's. Perceeloppervlakte: 1242  m2.
Meer foto's
€ 270.000 € 348.000
Meer info Meer info

 

VILLA IN SAN TOMASO AGORDINO CASCO HUIS IN RIVAMONTE AGORDINO
Huis met twee appartementen Dakappartement met zicht op Lago di Alleghe
Vrijstaand huis van 246 m2 woonoppervlakte met een zonnige ligging en adembenemend uitzicht op Monte Civetta. Het woonoppervlakte omvat 4 niveaus. Het huis beschikt over een  kelder, twee appartementen met elk twee slaapkamers en een ruime dakverdieping. Het ligt in een rustige omgeving. Het huis is een opknapper. Perceeloppervlakte: 1239 m2.
Meer foto's
Dit 300 m2 grote vrijstaand huis heeft een panoramische ligging met zicht op de vallei. De villa dient nog te worden afgebouwd en biedt daardoor veel mogelijkheden. De afbouw omvat aanbrengen van installaties, hang en sluitwerk, isolatie en borstwering. Er is gewapend beton gebruikt voor de verdieping die half in de grond ligt. De daarbovegen gelegen verdiepingen zijn opgetrokken uit hout. Verwachting energieklasse A. Met tuin. Perceeloppervlakte 1245 m2.
Meer foto's
€ 145.000 € 348.000
Meer info Meer info

 

HUIS IN SAN TOMASO AGORDINO
Volledig gerenoveerd, uit hout en rots opgetrokken rustico
Het 220 m2 grote huis bestaat uit twee wooneenheden met eigen opgang. Op de begane grond is een ruime taverna met keuken en badkamer. Op de eerste verdieping een appartement met keuken, woonkamer, kamer met terras, kamertje en badkamer.
Op de tweede verdieping bevindt zicht een appartement met woonkamer met prachtuitzicht, keuken, twee grote slaapkamers, bergruimte, badkamer, overdekt terras.
Het huis heeft zonnepanelen en verwarming op hout. Bij de verkoop hoort een rustico tuinhuis van twee verdiepingen, grenzend aan het huis. Daar bevindt zich ook een wasruimte. Er is ruime eigen parkeergelegenheid en ruimte voor houtopslag. De perceeloppervlakte is 1.250 m2.
Meer foto's
€ 250.000
Meer info

Hoofdfoto: Alleghe, meer en Monte Civetta © Daniele Geronazzo

Meer over dit onderwerp

La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.