La Dolce Casa

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

La Dolce Casa
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

CONTACT
Overzicht

Succes zorgt voor uitbreiding team 

La Dolce Casa groeit door! Het aantal aanvragen voor begeleiding bij de aankoop van een tweede huis in Italië gaan door het dak. Om aan alle aanvragen te kunnen voldoen, is ons team verder uitgebreid.

We vinden het enorm fijn dat onze serviceverlening zijn vruchten afwerpt en dat dit resulteert in nog meer aanvragen voor aankoopbegeleiding. De online in te vullen woonwensen checklist blijkt voor menigeen een uitkomst om de wensen aan te scherpen. Dit vergemakkelijkt het zoeken en vergroot de kans op succes en match met het huis van uw dromen.

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een tweede huis

We trekken de deur niet dicht als eenmaal het tweede huis is aangekocht; onze serviceverlening gaat verder, van hypotheek tot verbouwing tot nazorg. We helpen zelfs bij emigratie of de opstart van een bedrijf.

Ongetwijfeld vergaat het u net als andere potentiële kopers: u beseft dat de aanschaf van een second home in Italië niet zo simpel is. Meer dan eens horen we onze kopers verzuchten dat het niet gaat zoals ze dat in Nederland gewend zijn. En hoe fijn ze het vinden dat wij vaker met dat bijltje hebben gehakt.

Ontzorgen is ons vak en onze kracht

Er zijn immers nog altijd heel wat mentaliteitsverschillen tussen Italië en Nederland. Maar ook de specifieke mores van de Italiaanse makelaardij wijkt af, net als de regelgeving die komt kijken bij het aankopen van onroerend goed. Om maar niet te spreken over de Italiaanse bureaucratie... Allemaal hobbels die kunnen worden overwonnen als je weet hoe de vork in de steel zit en hoe je het kan oplossen. Laat dat ontzorgen nou precies ons vak zijn; we doen het graag en goed. En dus zijn er extra handjes nodig.

Maak kennis met Dafne Caselli

Om het hoofd te bieden aan de groei, bouwen we ons team uit met Dafne Caselli. Zij neemt de eerste klantcontacten op zich en runt de back office. Dankzij haar tweetaligheid (Italiaans Nederlands) ondersteunt zij ook bij operationele activiteiten in Italië.

Dafne is Italiaanse, geboren op Sicilië. Ze woont nu in Nederland en soms in haar huisje aan het Gardameer. Na haar Bachelor of Art History heeft ze in commerciële functies aan de weg getimmerd in de kunstwereld.

Maak kennis met Dirk Stas

Dirk StasDirk Stas woont in Piemonte en verzorgt de operationele klantcontacten voor de regio’s Piemonte, Lombardia en Toscana. Als voormalig commercieel verantwoordelijke voor een grote pensioenverzekeraar en als mede-eigenaar van een adviesbureau voor onder meer advocaten, notarissen en dga's is Dirk gewend doortastend op te treden.

Dirk weet bovendien als ervaringsdeskundige wat er komt kijken bij de aankoop van een tweede huis en ook bij de fase daarna. Zijn ervaring met internationaal onroerend vormt een goed fundering.

© Hoofdfoto: Z S op Unsplash

 

Meer over dit onderwerp

Gratis tickets Second Home Beurs Utrecht 17, 18, 19 maart 2023

Het voorjaar lonkt, het kriebelt, we snakken naar zon en naar Italië, het land waar elk jaargetijde toch net even anders aanvoelt dan thuis. Dat vinden niet alleen wij, maar ook de vele mensen die we spreken bij hun zoektocht naar een droomhuis in Italië. Waar ligt uw droomhuis? Voor de een ligt het droomhuis […]

Fijne feestdagen!

De kerstdagen lenen zich bij uitstek om samen met de familie terug én vooruit te kijken. En om het in alle rust te hebben over uw wensen en plannen voor het komend jaar of jaren. En om vervolgens uw dromen om te zetten in daden. En om wellicht eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling […]

Gratis tickets Second Home Beurs Maastricht 28-29 januari 2023

Ook zo verliefd geworden op Italië afgelopen vakantie? Of uw verliefdheid bevestigd gekregen? En de knoop doorgehakt om op zoek te gaan naar een tweede huis in Italië? Kom dan op 28 en 29 januari 2023 langs op de Second Home Beurs in Maastricht. La Dolce Casa staat er al meer dan 11 jaar. Na […]

Wat doet de huidige tijd met de wens voor het kopen van een tweede huis?

De Second Home beurs zit er weer op. Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober 2022 stonden Frits, Antonella en Dirk heel wat mensen te woord. Vooraf was het koffiedik kijken. Wat doet de huidige tijd met het aantal mensen dat deze beurs bezoekt. En wat is de invloed van marktsituatie op […]

Ferragosto: vakantie!

Vakantie! Daar start de liefde voor Italië. Bij u, maar ook bij ons. Vakantie legt ook de kiem voor de wens van een tweede huis in Italië. Wie weet vindt u op vakantie het huis van uw dromen. Lees daarvoor de tips hieronder. Het team van La Dolce Casa gaat er zelf ook even tussenuit. […]

Tweede huis aan het Lago Maggiore in Piemonte

De Noord-Italiaanse meren: wie is er niet geweest. De bergen, het meer, het microklimaat... het blijft trekken. En dat is niet zo vreemd, want de Noord-Italiaanse meren liggen veelal op een dag rijden van Nederland; eenmaal in Italië hoeft u dus niet meer uren en uren te rijden; u arriveert relatief snel thuis in uw […]
La Dolce Casa
Professionele begeleiding bij aankoop, (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken. Met kantoren in Nederland en Italië.